Ο Χρόνος είναι Χρήμα ή το Χρήμα είναι Χρόνος?

Λέμε πως ο χρόνος είναι χρήμα... κι αν τα αντιστρέψουμε(;)... δηλαδή το χρήμα είναι χρόνος... δεν θα ήταν πιο εύκολη  ζωή μας;... οι συναλλαγές θα γίνονταν με αντάλλαγμα το χρόνο μας, οι σχέσεις των ανθρώπων θα ήταν πιο αληθινές και όχι απρόσωπες με κύριο στόχο τα χρηματικά πλούτη , αλλά με στόχο την κατανόηση, την αλληλεγγύη, την προσφορά... και η ζωή μας θα γέμιζε με περισσότερα χαμόγελα!!! Η Τράπεζα Χρόνου ονειρεύεται ένα αύριο γεμάτο αγκαλιές και χαμόγελα...

Έλα κι εσύ στην παρέα μας !!! Αντάλλαξε και πρόσφερε!!!

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Σας ενημερωνώνουμε ότι η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρεών μεταφέρθηκε στην Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών 15 στο κτίριο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον 3ο όροφο. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε για τον τηλεφωνικό αριθμό. Ως τότε ζητάμε την κατανόησή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ!

Η Πάτρα δίνει και πάλι το “Παρών”, σε μια μεγάλη αγκαλιά ελπίδας!

To Σάββατο 12 Απριλίου «Δώσε το Παρών» στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα

Για Τρόφιμα και φάρμακα
Για Είδη καθαριότητας, καθαρισμού και ρουχισμό
Για βιβλία και παιχνίδια

Την δράση στηρίζουν ο Δήμος Πατρέων, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας και Δεκάδες κοινωνικές και εθελοντικές ομάδες, πρωτοβουλίες, μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας
Όλοι, δίνουν το Παρών.

To Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Γεωργίου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μαζεύουμε τρόφιμα, είδη ρουχισμού, κουβέρτες, παιχνίδια και σχολικά είδη που θα δοθούν στην Τράπεζα τροφίμων, την Δημοτική Ιματιοθήκη και τα συσσίτια του Δήμου Πατρέων

Στη μεγαλύτερη δοκιμασία, η Πάτρα, ξαναδίνει το Παρών.
Ένα δυναμικό “Παρών” για όσους έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΔΟΣΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ο Μάρτης της Ισότητας των Φύλων».
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη δράση Διάδοση και Ενημέρωση της Κοινωνικής Δομής «Τράπεζα Χρόνου», η οποία διοργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ», από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο του Δήμου Πατρέων «ΔΑΝΙΗΛΙΣ» και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών.
Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό που απηύθυναν στο κοινό η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «ΔΑΝΙΗΛΙΣ» Άννα Σπανού – Καλλιάφα και η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της Δομής από την Διοικητική Υπάλληλο της Τράπεζας Χρόνου Χριστίνα Μαγούλη. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου, ενώ ακολούθησε συζήτηση όπου δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες και επεξηγήσεις που αφορούσαν τη Δομή. Παράλληλα μέσα από τη συμμετοχή του κοινού έγινε καταγραφή των αναγκών εκ μέρους των Ιδρυμάτων και των φορέων ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και διερεύνηση τρόπων μέγιστης ευαισθητοποίησης πολιτών και ενθάρρυνσης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Εκδήλωση διάδοσης και ενημέρωσης για την "Τράπεζα Χρόνου"

Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ο Μάρτης της Ισότητας των Φύλων". 

 

Σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο του Δήμου Πατρέων "ΔΑΝΙΗΛΙΣ" και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών,  διοργανώνεται στις  7.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ,  εκδήλωση για τη Διάδοση και Ενημέρωση της Κοινωνικής Δομής "Τράπεζα Χρόνου" - Ανταλλακτικό Δίκτυο Αγαθών και Υπηρεσιών. 

 

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγών, το Τ.Ε.Μ. (Τοπική  Εναλλακτική Μονάδα).

 

Την παρουσίαση του έργου θα κάνει η Διοικητική Υπάλληλος της Τράπεζας Χρόνου, κα Χριστίνα Μαγούλη.